Labels

iromány (8) kép (8) közjáték (61) mese (17) vers (12) video (2) zene (5)

2010. november 5., péntek

Égből pottyant vesék 7. -Juci meséje

-Hihi…hihihi…hihihihi….
-Ki nevet a dobozban?
-Höhöjj…hát én.
-Szia Juci.
-Szia te punk, látod én is eltaláltam ide.
-Tudod a járást, ki vagy honnan jöttél?
-Visnyei Judit vagyok és most voltam Zsoltinál, vittem neki kaját, meg útközben leadtam a képeket.
-Jól van Juci milyen szavakkal kedveskedsz nekünk?
-Szépekkel: gulyás, tulipán, néprajz, szentimentális, napsütés.
-Hát ez valami szép nemzeties eredetmondás népmese akármi lesz.
-Várom már nagyon.
 
Élt egyszer az erdő szélén egy szépséges néprajzkutató kislány. Na most ő annyira az erdő szélén lakott, hogy leesett. Leesett és látja ám, hogy ahova esett ott volt Jacques Cousteau kapitány rajta egy hátizsák és kezében egy krumplis zsák. Nem tartott sokáig kiderítenie, hogy ez bizony egy zsákutca. Visszamászott az erdő szélén vissza az erdőbe és megnézte a postaládáját. Hát volt benne egy meghívó egy ismeretlentől. Meghívták a kis néprajzos lányt egy napsütésre. Mivel D vitamin hiánya volt gondolta nem lesz belőle baj, ha eszik egy kis napot és elindult a megadott GPS koordináták felé. Hát ahogy megy az erdőben eléjön a Dave Gahan a Depeche Mode-ból. Szia Dave adjál autógrammot… -nem adok, túl szomorú vagyok. –mondta Dave… -másrészt autót egyébként sem lehet grammra venni…. Ebben néprajzos lány is egyet értett és nem zargatta tovább a kiöregedett szintipoppert. Hogy felpörgesse az adrenalint a mesemondó úgy döntött, hogy kirak egy visszaszámlálót a bal felső sarokba és ha néprajzos kislány nem ér el a napsütésre időben akkor lesz egy második Trianon. –HŰHA DE KEGYETLEN VAGY! –mondta néprajzos kislány nekem. A visszaszámláló elindult a néprajzos kislány pedig utána. A háttérben meg zenélt a juróp, hogy icc dö fájnöll káuntdáun!!! A kislány annyira futott, hogy észre sem vette mikor belelépett a szentimentbe és szentimentális lett. Léptei könnyedebbé váltak és minden szépségre rácsodálkozott útja során és Lionel Richie és Bryan Adams számokat kezdett dúdolni. De észrevette a visszaszámlálót és beflesselte, hogy Jimmy Hendrix és Jim Morrison előadást tart neki az érzékek eltompításáról és szabadkoznak, hogy ők kurvára nem erre gondoltak. Ez kellő szíverősítő volt néprajzos lánynak. Elővette táskájából a méregerős gulyáslevesét bekanalazta, leöntött még egy 6 liter erdélyi pálinkát és máris olyan volt, mint régen. Rohant rohant a napsütésre. A visszaszámláló már a végét járta és az utolsó pillanatban persze odaért. A tulipánokhoz. Igen a tulipánokhoz, mivel a tulipánok hívták meg néprajzos csajt napsütésre. Na ezt nevezem igazi flower-powernek. Néprajzos csaj örült a meglepetésnek, és mivel a tulipánok nagy spanjai voltak végigbulizták az estét. Annyi napot ettek, hogy már világítottak mint a zárlatos szentjánosbogarak az alagútban. A tulipánok még teleaggatták kalocsai paprikával, makói hagymával, meg kapott egy csomó fazekat, köcsögöt, karikás ostort, csuhajja mindent. Néprajzos lány annyira megszerette a tulipánokat, hogy hazafele összejött az arra ólálkodó tetováló fiúval és megpecsételvén szerelmüket magára tetováltatta a tulipánokat. Azóta talán boldogan élnek.
 
-Ez azért kicsit erős volt a végére. Nagy csibész vagy te Peca.
-Néha kellenek életrajzi elemek. Most pedig szállj vissza a dobozba, mert megyünk a Gyilkos Tó-hoz.
-Juhéjj!
-A juhoknak nincs is héja.
-.........

2 megjegyzés:

  1. Hát Pecucicu...látod ez egy klassz mese, de nem minden mese válik valóra, vagy idővel átalakulnak a történetek, kicserélődnek a szereplők! Viszont Lionel Richie-hez semmi közöm, Dave Gahan-t meg egyszer láttam messziről, mondjuk ő....hmmm fincsiii :-D

    VálaszTörlés
  2. A mesék átírása viszont múltmásítás. És, ahogy mondani szokás a mesékben minden lehetséges :) De ha gond van vele leszedhetem.

    VálaszTörlés