Labels

iromány (8) kép (8) közjáték (61) mese (17) vers (12) video (2) zene (5)

2010. október 22., péntek

Égből pottyant vesék 5. Ágnes meséje

-Ki van a dobozban?
-Szia Pecica!
-Szia Smelci mutatkozz be légy szíves!
-Schmeltzer Ágnes vagyok.
-Honnan érkeztél?
-Nem mondom el, mert kinevetsz.
-Na…ígérem nem foglak.
-Lulláról.
-Háháháhá…
-Gonosz vagy Pecica, utállak. Nem leszel a halunk, sem a macskánk… büü….
-Ne haragudj, inkább mondd el milyen szavakat hoztál!
-Otthonszülő macska, farkasvakság, gyökércsakra, cukorrépa, maradék hajhab
-Hmm..hát ez valami szupercukiság lesz.

Volt egyszer egy nagyon aranyos tündérien kedves nagy szemű kiscica, olyan leírhatatlanul aranyos volt, hogy el is ütötte a vonat.

-NAAAAAAAAAA! Így neeeeem, Pecica, megharaplak!!!
-Jó csak teszteltelek.

Szóval volt egyszer egy macska. Ez a macska állandóan szült, otthon. Csak úgy potyogtak belőle a kiscicák, ontotta magából a kölköket. Egy szabályos macskatermelő gyár volt, sőt, egy macskamulti. Annyi kismacskája volt, hogy már velük fűtött, őket használta evőeszköz helyett is, mindenre. A gyermekvédelmisek ezt hamar megneszelték és Macskaville neoliberális törvényei értelmében ki is végezték a mamacicát (de ha fáj az igazság, akkor maradjunk az eltiltották tőle gyermekeit-nél). A maradék kiscicák mexikói vendégmunkásnak álcázva özönlötték el a környező országokat. Egy ilyen kiscica volt a sztereotip nevű Pedro. Pedro éppen hazafelé tartott az ültetvényekről, amikor mutáns cukorrépák állták útját. Mexikóban a konfliktusok kezelését gyakran úgy oldotta meg, hogy meghívott valakit 1-2 felesre, de mivel a cukorrépák nem szerették ha feleselnek velük ezért elkapták Pedrót és egy sötét tömlöcbe vetették. Miután elvetették, napokig öntözték míg újra kinőtt. Miért csinálják ezt vele a cukorrépák, töprengett Pedro és szomorú is volt, mert történetének eddig semmi értelmét nem találta. Célokra van szükségem, és akkor megjelent Klausmann Viktor a szerencsekeréktől, hogy megforgassák a cél kereket. Pedro pörgetett és két csőd és egy akciós hajhab kipörgetése után végre kijött neki a megfelelő cél: a mutáns cukorrépák biofegyverkezésének leállítása. Tudta, hogy ki kell gyúrnia magát és az írott szövegben nem működnek a montázsok de az időt végül is lehet pörgetni ezért megkérte a meseírót, hogy segítsen neki. Én belementem… szóval Pedró 2 évig edzett egy shaolintemplomban, ahol az ezoterikával is megfertőződött, megismerte a csí erejét (a New Yorkot meg a Miami-t is) és tökélyre fejlesztette gyökércsakráját, valamint másodállásban egy helyi tv-nél jósolt kártyából. De tudta, hogy eljött a leszámolás ideje. Felkereste a cukorrépák titkos laboratóriumát és csöngetett. Azok udvariasan beengedték, körbemutogatták a legújabb biofegyvereiket. Elvégre minek hagyták életben Pedrót, hiszen tudták, hogy visszatér kigyúrva és akkor csatlakozhat hozzájuk (huuu…vááá….fordulat…). De Pedro jó főhős lévén nem hajlott a dologra, ezért a cukorrépák spontán farkasvakságot adtak neki.

-Vilmos hol vagy?
-Otthon.
-???
-Webcamról nyomom.
-Oh, akkor légy szíves.
-Itt egy hernyó ott egy babzsák jajj de szar a farkasvakság. Volt egy Lajos neve Kassák jajj de szar a farkasvakság.

És mivel világos volt, hirtelen szürkü lett. Pedro alig látott de a szerencsekeréken nyert maradék hajhabot belekente a főgenerátorba és minden meghibásodott. A cukorrépák ijedten futottak amerre láttak és Pedro is kimászott a laborból, ami felrobbant és csupa káros anyagot szórt szét a levegőbe. Ezt jól elb*sztam! -mondta Pedro. Azóta világító mexikói kiscicaként járja a rónákat. Máig nem tudta megbocsájtani magának, hogy kisebb ökológiai katasztrófát okozott egy térségben. Vége.

-Brühühühü Pecica ez szomorú….de mi történt aztán?

Pedro összekuporgatott pénzén bejelentkezett egy csodaorvoshoz, aki kigyógyította a sugárbetegségéből majd összeszedte testvéreit és közösen felléptek a környezetszennyezés ellen és annyi jó dolgot csináltak a környezettel, hogy az már bőven fedezte azt a kárt, amit okozott.

-Ez nagyon valószínűtlenül hangzik.
-Az is. De legalább Happy End. Köszönjük a szavakat!
-Köszönöm a mesét!
-Akkor most szállj vissza a dobozba kérlek.
-Nem!
-Benne van egy kiscica!
-Hűűű…. Hééé itt nincs is….
-Boldog születésnapot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése