Labels

iromány (8) kép (8) közjáték (61) mese (17) vers (12) video (2) zene (5)

2010. október 26., kedd

Égből pottyant vesék 6. Laca meséje

-Gyere ki Laca!
-Hmmm? Semmi „ki van a dobozban?”
-Most nem, nincs kedvem. Mutatkozz be légy szíves!
-Fodor László vagyok.
-Én meg egy flamingó.
-Peca, te részeg vagy?
-Pssszt…Honnan érkeztél te állat?
-Agárdról. Most volt a Jobbiknak egy gyűlése a Nádas diszkóban.
-Milyen szavakat hoztál nekünk?
-Clint Eastwood, szesztilalom, análfüzér, fehérkarácsony, csöcs. Igyekeztem az élet minden fontosabb kérdését belefogalmazni.
-Sikerült. Bonts egy sört te is. Mindjárt kitalálok valamit.

A történet ott kezdődik, a vissza nem váltott üvegek hegyén túl, ahol sok kreatintól fűtött plázarambó gyúr, de még a bécsi Metallica koncerten is túl, de még azon is baromi sokkal túl volt egyszer egy csillámló sörényű lila póniló. Ez egy rohadt nagy tapló póni volt, és mellette visszaeső alkoholista, másrészt egy neurotikus idegbeteg is. Ez érthető mivel a fent említettekből kiderül, hogy rohadt messze lakott mindentől. Ezt megelégelvén azt vette a fejébe, hogy ideje megvenni a karácsonyfát. Elvégre már bőven augusztus volt. Póni fel is tette az mp3 lejátszóját és, hogy megfelelő hangulatba kerüljön betette Fekete Pákó irónikus című ünnepi albumát, a fehér karácsonyt. A mesélő azaz jómagam gyorsan rájöttem, hogy ebből a felépítésből nem tudok túl sokat kihozni ezért hagyom is a pónit a francba.

-Nem vagy ma elemedben.
-Kösz, hogy emlékeztetsz rá Laca.
-Ereszd el a fantáziád! Rakj be valami zenét vagy nem tudom…

Oké. Hatalmas szivárványszínű kondenzcsíkot húzva maga után egy óriási repülő malacon érkezett a helyszínre Clint Eastwood, hogy ellopja pónitól a sztorit. Clint Eastwood miután leszállt a malacról elhatározta, hogy jó kávboj módjára elmegy a legközelebbi településre és akármilyen békesség honol ott ő kegyetlenül és névtelenül igazságot szolgáltat és mindezt teszi a színészet punkjaként mivel két arccal mindent el tud játszani. Be is ért a kiszemelt városba, ahol mindenki büdös alkoholista volt.

-Szűkítsd a kört! Ez bármelyik város lehet.

Alkoholista éééés… rumbatáncos. Clint Eastwood csak kamillázott mi ez az egész, és arra a következtetésre jutott, hogy ide szesztilalom kell. Hirtelen megjelent Ganxsta Zolee és a Kartel és közölték Clinttel, hogy ez a fogalom gyökér… Clintet ez nem hatotta meg és lelőtte őket egy 44-es magnummal. A helyiek elhűlve nézték mi történik, és aztán megjelent egy hologramos sellő, de nem akármilyen sellő volt, hanem közös képvi-sellő, aki szólt Clintnek, hogy ezt itt nem kéne. Clint megadta magát és beállt rumbázni a többiekkel. Hirtelen megjelent Fenyő Miki és elindult a limbóláz, mindenki egyesével bújt át az egyre lejjebb ereszkedő análfüzér alatt. De odaért az előző történetből az alkesz póni és követelte, hogy adják neki oda Fenyő Mikit karácsonyfának, ha énektudás nem révén már csak „tehetségkutató” műsorokban tudja osztani az észt. A helyiek kérdés nélkül teljesítették a kérést. Clint megunta a rumbát és miután bevett egy doboz xanaxot visszaszállt rózsaszín malackájára és elrepültek egy night clubba és hajnalig nézték a csöcsöket.

-Köszönjük a szavakat!
-Hmm..azért valami slusszpoént rakhattál volna a végére.
-Vona Gábor?
- :D :D okés nyertél.
-Szállj vissza a dobozba, mert papírgyűjtés van.      
      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése